fbpx

Oma maakte vroeger alles vers. Dat is het beste ingrediënt voor een gezond voedingspatroon. Veelal gebruiken mensen pakjes en zakjes om hun eten lekker of op smaak te maken. In deze pakjes en zakjes zitten naast kruiden ook ingredienten waar het lichaam geen enkele nutrient uit kan halen.

Ook zitten in deze pakjes en zakjes vaak smaak versterkers die ervoor zorgen dat het verzadigheidsgevoel minder snel op treed waardoor je meer gaat eten. Wanneer dit een enkele keer gebeurt is het nog niet zo erg, echter zit er een enorme marketing achter deze producten, en staan deze producten ook altijd op ooghoogte zodat je ze makkelijk kunt pakken. Wanneer je veel van deze producten eet zal je vaak teveel eten en hierdoor kan er gewichtstoename ontstaan.

Het maken van verse maaltijd(en) kost nou eenmaal meer tijd, en dat is in deze tijd een probleem voor velen. Niet iedereen heeft tijd om een sukadelapje 3 uur op te laten staan. We zijn allemaal druk. Toch is het van groot belang voor je gezondheid en om (verder) overgewicht tegen te gaan.

Door meer verse maaltijden klaar te maken zorg je er voor dat je meer voedingstoffen tot je neemt. Je lichaam heeft al deze voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Even er zit vaak meer vezels in vers gemaakte maaltijden zitten dan kant en klare maaltijden. En je vermeid allerlei conserveringsmiddelen of ongezonde vetten die je eigenlijk niet in je maaltijd wil hebben.

Leidraad is dat je meer controle over je gezondheid kan krijgen door zelf verse maaltijden te maken en ook de verhoudingen te bepalen van wat jij wil eten. Je wil immers zo lang en gezond mogelijk blijven.