fbpx

Nu we met z’n allen niet binnen kunnen sporten vanwege regelementen, ben ik genoodzaakt om buiten de training te verzorgen. Het is misschien niet de allerbeste training als je het vergelijkt met een binnen training, echter kun je je fitheid toch op pijl houden.

Tijdens trainingen komen er in een gesprekken toch naar voren waar de mensen mee zitten. De meest voorkomende dingen die ik hoor zijn stress, eenzaamheid, sleur, doelloos en werk/privé moeilijk kunnen scheiden van elkaar. Dit klinkt alles wat negatief en dat begrijp ik ten zeerste. Wat ik doe is luisteren naar wat mensen zeggen. Ik laat ze even hun negativiteit uitspreken. Wat als er niet iemand is die een luisterend oor is? Hoe kunnen mensen zich dan uiten?

Als trainer/coach vind ik dat het ook een onderdeel van mijn werk is om niet alleen te sturen op de dingen qua voeding en training, maar ook deze dingen zodat mensen zich gehoord voelen.

Nou is natuurlijk niet alles negatief. De positieve dingen die ik merk is dat mensen het echt een houvast vinden om te komen sporten. Je komt uit je routine, uit huis en zonder na te denken kun je even lekker sporten. Het is één van de weinige dingen die je nog in een groepsverband mag doen en ik zie echt dat mensen dit opbeurend vinden en er een houvast aan hebben.
Het buiten zijn, de frisse lucht en  onderling grapjes maken trekt mensen er doorheen. Graag houd ik het sporten luchtig en differentieer ik met de oefeningen zodat iedereen mee kan komen. Zodat mensen met een goed gevoel naar huis in deze soms moeilijke en lastige tijd.

Merk je dat je een beetje “vastroest” of niet zo lekker in je vel zit, maar het moeilijk vind om in beweging te komen en hecht je waarde aan een afspraak om te sporten als stok achter de deur? Zit je al een poosje er tegen aan te hikken om weer te starten? Van uitstel word je niet fit. Er zijn meerdere mensen gestart in deze lockdown met sporten juist met de gedachte dat er nooit een perfecte tijd is om te starten.

Ja? Ga je beginnen? Klik hier om te starten. Je bent het waard om aan je gezondheid te werken.

Sportieve groet,
Patrick Weurding
Oprichter Optimal Strength