fbpx

Supplementen

De meest makkelijke, en tegelijkertijd niet altijd juist, is de prijs. Prijs dicteert vaak de kwaliteit van een supplement.
Waarom de een duurder is dan de ander heeft verschillende factoren die de prijs bepalen van een supplement.

Wat zijn de factoren?

Zuiverheid is een belangrijke factor. Per supplement kan het verschillend wat de onzuiverheden kunnen zijn. Enkele voorbeelden zijn: zware metalen, kruisbesmetting, schimmels & bacteriën.
Hier zijn labtesten voor, en een kwalitatieve fabrikant laat per batch zijn grondstoffen testen of onzuiverheden. Wanneer dat goed is bevonden zullen ze deze grondstoffen gebruiken in hun productie proces.

Bevat de grondstof de nodige chemische bestanddelen. In sommige supplementen worden kruiden gebruikt. Het kan zijn dat er te weinig hoofdbestanddeel in zit waardoor ze niet kunnen garanderen of er genoeg eenheden per capsule/tablet/maatschep aanwezig zijn.

Dure productie processen die chemische verbinden maken waardoor de biobeschikbaarheid verhoogd wordt.
Als voorbeeld magnesium. Magnesium wordt met een zout verbonden. Deze verbinding is kostbaar. Een paar voorbeelden van goede verbindingen zijn: Magnesium-Citraat, -Malaat, -Tauraat, -bisglycinaat. Slechte opneembare vorm is Magnesium-Oxide. De oxide is een goedkope verbinding en zorgt voor een slechte opneembaarheid in het lichaam. Zodoende kan het product heel goedkoop aangeboden worden.

Z-Indexnummer
Dit nummer zetten goede fabrikanten op hun website, of op het label. Dit nummer kun je aan je apotheker doorgeven indien je medicatie gebruikt. De apotheker kan dan zien of het veilig is of je dit supplement tot je neemt i.c.m. je medicatie.
Wanneer een Z-Indexnummer wordt vermeld door de fabrikant stijgt deze bij mij in het vertrouwen en aanzien. Het betekend voor mij dat ze alle moeite hebben gedaan om een veilig product te produceren.

Batch controle
Per batch dat er is geproduceerd van een supplement wordt het naar een lab gestuurd die controleert of er ook alles in het supplement zit wat op het label staat. Dit gebeurt niet bij elke fabrikant. De goedkoopste supplementen worden 1x gecontroleerd, en om marges te verhogen zit er vaak minder in de capsule dan op het label staat. Zo maakt de fabrikant die niet controleert meer winst, en jij krijgt niet binnen wat je verwacht dat je tot je neemt.

Schone productie lijn
Hoogwaardige fabrikanten zorgen dat zelfs de luchtstroom in de fabriek van het eind naar het begin van de lijn wordt geblazen. Zodoende komt er geen stof of residu in jouw net geproduceerde capsule.

Bovenstaande informeer ik ook aan mijn klanten. Ik vind het belangrijk dat je kwaliteit tot je neemt. Als coach heb ik een adviserende rol, vaak merk ik wanneer jij als klant goed geïnformeerd bent, je slimme keuze kan maken m.b.t. suppletie.

Gratis Try-Out

Vraag direct jouw gratis Try-Out aan via onderstaande knop. Ik neem vervolgens binnen één werkdag contact met jou op voor een persoonlijke kennismaking.